Çince Youtube Kanalları

大家好!好久不见!


Bu sitede olduğuna göre dil öğrenmeye, özellikle de Çince, Japonca ya da Korece dillerinden birine ilgi duyuyorsun ama kurs desen pahalı, atla bu dillerin konuşulduğu ülkelerden birine git desen daha da pahalı, peki ne yapmalı?

İşte burada neredeyse her evde bulunan kotasız internet ve akıllı telefon, bilgisayar ya da ekran sayesinde elinin altında olan bir dil öğretmeni var: YouTube (seni seviyoruz YouTube, lütfen reklamları azalt  artık...)
Tamam belki yeni başlıyorsan önce bir temel bilgiler içerin siteden yardım alabilirsin, ama sonrası için, hele ki nasıl devam edeceğini şaşırmışsan bu site para harcamadan dil eğitimine devam etmenin anahtarını içinde barındırıyor.

Çok uzatmadan sadede geliyoruz ve sana Çince dillerinde yayın yapan birkaç kanal öneriyoruz:

Li Zi Qi  李子柒

Aslında bu kanal Çince için biraz zor bir kanal, fakat karakterlere aşina olmak adına altyazıları okuyarak izlenebilir. Biz kanalı daha çok terapi niyetine izliyorsak da, Çince için de kullanılabilir. Köyde ninesiyle beraber yaşayan kanal sahibi doğal yaşamın tadını çıkarırken Çin yemeklerini ve kültürünü de epey güzel yansıtıyor.

Hemen İzlemelik Örnek Video

一条

Sıradaki kanal yukarıdaki gibi tek kişinin emeği ve vlogları gibi değil de baya belgesel tadında bir kanal. Çince için örnek vermiş olsak da, sen bu kanalı bazen Japonca için de kullanabilirsin. İçinde ev turundan farklı yaşam biçimlerini benimsemiş çeşit çeşit insanın hayat hikayesine kadar kısa kısa videolar var. Kanalın tek sıkıntısı altyazıların geleneksel Çince olması. Onu da ayrı bir öğrenme fırsatı olarak görüp, biraz da geleneksel Çince'ye bakınabilirsin.

Hemen İzlemelik Örnek Video

三坨土

Youtube Anakara Çin'de yasak olduğundan (Basitleştirilmiş Çince de orada resmi dil) ne yazık ki Basitleştirilmiş Çince yayın yapan pek kanal yok denecek kadar az. Bu kanallardan biri de kafasına göre ban yemek bazen gezi bazen de makyaj videosu çekiyor.


 子时当归

Bu kanal sahibi örnekleri çokça bulunan şehirde nasıl yaşar ne yer içerim temali Kore videolarına benzer bir şekilde, yurt dışında ama bolca Çin esintili yaşantısını anlatıyor. Belli ki yurt dışına taşınmış ama memleketten kopamamış.

Hemen İzlemelik Örnek Video


郭文贵

Yukarıdaki kanal hiç konuşmuyor, arada bir Çince duyacaksam bu yazının amacı ne diyorsan bol bol konuşma içeren, tam podcast gibi açıp dinlemelik bir kanal öneriyoruz sana. Sanırım bu kanal seni en çok zorlayabilecek olan kanal, ama bir yandan da en faydalı ve güncel olanı da bu.

Hemen İzlemelik Örnek Video

小高姐的 Magic Ingredients

Sırada bir yemek kanalı var, hem de bol konuşmalı. Çince'ye ek olarak burada Çin yemekleri yapmayı da öğrenebilirsin! Tabi burada başka dünya mutfakları da anlatılıyor ama olsun, sen Çin yemeklerine odaklan.

Hemen İzlemelik Örnek Video



Dianxi Xiaoge

Bu kanal da, tıpkı Li gibi köyünde, biraz daha kalabalık ailesiyle doğal yaşam ve doğal Çin yemekleri konulu videolar sunuyor. Terapi açısından biz Li'yi daha çok sevsek de kim bilir, belki sen bu kanalda kendini bulursun.

Hemen İzlemelik Örnek Video


Fresh Off the Boat

Bu kanal diğerlerinden biraz farklı ve bir Amerikan dizisi. Amerika ve Çin kimlikleri arasında sıkışıp kalmış dizi karakterleri her neslin yeni dünyaya ayak uyduruşunu komedi unsurlarıyla anlatıyor ve arada bir de olsa dizi Çince içeriyor. Aşağıdaki örnek video ise ailenin "İngilizce konuşan kaybeder" oyunundan bir sahne, altyazı da var!

Hemen İzlemelik Örnek Video

信誓蛋蛋

Bu kanal tamamen Çince, ama konuşan Fransız. Hayır, Çin'de doğup büyümemiş, tıpkı senin gibi Çince'ye merak salmış, Çin'e gitmiş öğrenmiş ve şimdi de Youtuber olarak Çince içerik üretiyor. Bu kanal içerikleri bazen saçma, bazen komik, ama hep Çince konuşuluyor ve bu Çince Fransız aksanlı olsa da kelime öğrenimi açısından oldukça faydalı. Olmadı altyazı okur okumanı geliştirirsin.

Hemen İzlemelik Örnek Video


Thomas阿福

Bir diğer yabancı arkadaşımızın Çince içerik ürettiği kanala daha geldik. Bu seferki arkadaş Alman ve Çinli eşiyle beraber Şanghay'da yaşıyor. Fotoğraf seni ürkütmesin, kendisi Çinli anne taklidiyle ünlü olduğu için bu fotoyu kullandık. İçerikler bazen Almanya bazen de Çin'de çekilse de kanal genel olarak Çince (arada da Almanca). Fransız arkadaş kadar çılgın bir kanal olmasa da yine komik, güncel Çince dinleyebileceğin hatta Çince altyazılardan okuyabileceğin bir kanal.

Hemen İzlemelik Örnek Video







看电影了没

Bu kanalımız diğerlerine göre çok daha fazla ve zor Çince içeriyor. Bizim çok sevdiğimiz bir film eleştirisi kanalı var ( Filme Gitmeden Önce ) ve bu harika kanal Türkçe olarak çıkan filmler hakkında ön bilgi bazen olmuş bu film ya da bu ne be gibisinden son bilgi veriyor. Başlıkta link paylaştığımız kanal da böyle bir kanal gibi görünse de... değil. Biz tam anlayamadık neden böyle bir kanal var ama bu kanal bir filmin tamamını Çince olarak kısa sürede özet geçiyor. Bizce iyiydi yok kötüydü yok şu bu değil, baya sadece filmde önce şu oldu sonra bunlar oldu ve bu oldu film bitti gibi. Bizim derdimiz Çince olduğundan çok da umursamıyoruz tabi, ama sanırım filmi izlemeye üşenen ama ortamlarda muhabbetini yapmak istemekten geri kalmak istemeyen tipler için bu kanal. Neyse, sonuçta güncel Çince öğrenebileceğimiz, durdurup durdurup altyazıları inceleyebileceğimiz senin de ders çalışabileceğin bol yeni kelimeli bir kanal bu da.


Şimdilik liste bu kadar, arada gelip senin için başka kanallar da ekleriz, bizce vakit buldukça buraya uğramalısın.

就到这里吧、 下次见!