Çinde Sosyal Medya - Video İzleme

大家好!

Çin sosyal medyası yazı dizimizin ikinci yazısı Çin tarafından sansürlenmiş YouTube sitesine alternatif olarak çıkmış video izleme siteleri.

Elbette proxy ayarları değiştirildiğinde YouTube açılıyor, fakat Basitleştirilmiş Mandarin Çincesi dilinde çok içerik olmadığından YouTube sitesinin varlığından haberdar Çinliler bile Çin sitelerini tercih ediyor. Bizim bu siteleri çok sevmemizin en büyük nedeni ise tüm içeriklerin Basitleştirilmiş Mandarin Çincesi olmasının yanı sıra her videonun bir de Çince alt yazı içermesi.

Video izlemek için çok fazla site olduğundan biz sadece en çok bilinenleri ekliyor ve yazımıza başlıyoruz:

1. 土豆 Tudou


Tıpkı YouTube gibi güncel konuları takip edebileceğiniz bu site aynı zamanda dizin ve film izlemek için de en çok tercih edilen sitelerden biri. Site Çin dışından açıldığında biraz yavaş çalışıyor ve içindeki bazı filmler ücretsiz izlenmiyor olsa da arada sırada girip gündemi görsel olarak takip edebileceğiniz bir yer.Bu arada kelime anlamı olarak "tudou" patates demek, bu bilgiden mahrum kalmayın istedik.

Hemen İzlemelik Örnek Video

2. 优酷 Youku

Bir diğer örneğimiz de yine çok popüler olan bir video sitesi olan "youku". Arayüzü "tudou" ile hemen hemen aynı olsa da "youku" çok daha fazla geleneksel içerik sunuyor. Özellikle eski dizilerin tüm bölümleri, "tudou" sitesinde yoksa burada kesin var. Bir de çizgi film çeşidi olarak bu site biraz daha düzenli ve çeşitli içerik sunuyor. Özellikle Çince'ye yeni başlayanlar için çizgi filmleri öneriyor ve aşağıya bir link bırakıyoruz. 

Şimdilik bu ikisi Çince içerik izlemen için sana yeter diye düşünüyor ve yazımızı burada noktalıyoruz, 再见!

NOT: Bu yazıda derdimiz kısaca iki siteden bahsetmekse de şu yazımızda daha detaylı bir inceleme yapmıştık, istersen bir de oraya bak.